Jedná se o pečené krůtí prsa s chřestem a rajčaty.Na krůtí prsa se často zapomíná, i když má ještě o něco lepší výživový hodnoty než kuřecí. Další důležitou vlastností (zejména u prsou) je, že nejsou tak suché jako kuřecí). Je sice pravda, že jsou o něco dražší, ale taky se dají dost často koupit v Lidlu v akci a to už jsou pak levnější než kuřecí v plné ceně. Tak neváhejte a zařaďte je do jídelníčku.
Na dnešní recept budete potřebovat:
- cca 600 g krůtích prsou
- 2 stroužky česneku
- cherry rajčátka
- 500 g chřestu
- olej
- sůl, pepř, bylinky
- vodu na podlití
- alobal
Krůtí prsíčka omyjeme a osušíme. Troubu si předehřejeme na 190°C a dáme se do plnění pekáčku. Jako prvé pekáček/zapékací misku vymažeme olejem. Pak do něj rozložíme zelený chřest, který stačí před tím omýt a odřezat zdřevnatelé konce. Dále pak přidáme několik omytých a rozpůlených cherry rajčátek.
Když už je zelenina připravená, tak si osolíme a opepříme krůtí prsa z obou stran a položíme na zeleninku. Navrch přidáme snítek čerstvého rozmarýnu a majoránky. Zapékací misku zakryjeme alobalem a dáme dusit do rozehřáté trouby na 30 minut.
Po 30 minutách alobal odkryjeme, prsa se zeleninou podlijeme asi 2 dcl vody a pečeme ještě 15 minut na 220°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat