úterý 5. května 2015

14. recept týdne - Tvarohový malinovo kakaový dort (bez mouky!)

Ano já vím, zase recept na dort, ale nemůžu si pomoct...v poslední době mám hrozné chutě na sladké a jak jinak je zvládat, než si upéct vlastní dobrůtku. Tentokrát to byla téměř bílkovinová bomba! Abychom se moc nezdržovali, tak budete potřebovat:
  • 750g hrudkového tvarohu (může být i mix hrudkového a krémového),
  • 4 vajíčka,
  • 1 malinový pudingový prášek
  • 1 čokoládový pudingový prášek,
  • 1 krémový bílý jogurt,
  • maliny (mražené nebo čerstvé),
  • 4 lžíce třtinového cukru (nebo jiné sladidlo dle chuti).
Základem je vytvořit dvě různě barevné směsi, takže si připravte dvě misky, do kterých rozdělíte tvaroh přesně na polovinu a do každé misky vyklepnete dvě celé vajíčka, polovinu bílého jogurtu a 2 lžíce třtinového cukru. A teď přijde ta barevná část, do první misky vysypeme čokoládový pudingový prášek a do druhé malinový. Obě směsi mixujeme asi 1-2 minuty, než vznikne jednolitá hmota (pozor ale na příliš dlouhé mixování, aby směs nebyla příliš tekutá a bylo možné ji dobře vrstvit)



Dortovou doporučuji vyložit pečícím papírem, aby se tvaroh nepřipekl a dort jste mohli jednoduše servírovat. Do připravené dortové formy postupně vrstvíme jednotlivé "těsta". Já začala malinovou vrstvou a pokračovala čokoládovou, opět malinová a navrch čokoládová vrstva, která hezky kontrastuje s mraženými malinami, které jsem rozložila na vrch dortu.


 Dort vložíme do trouby rozehřáté na 180 °C na 20 minut, pak ubereme teplotu na 160 °C a pečeme dalších 30 minut. A je hotovo...no téměř, protože přichází ta nejtěžší část...vydržet až dort vystydne :)

Dort je skvělý na snídani nebo na svačinu a můžete ho obměňovat dle libosti a chuti...stačí použít jiné ovoce a jiné příchutě pudingů. Tak co vyzkoušíte? Doufám, že ano a dejte vědět jak vám chutnalo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat