Na tuto zdravou dobrůtku budete potřebovat:
- 2,5 šálku mletých ořechů (kombinace záleží na tom co preferujete),
- 1 šálek strouhaného kokosu,
- 7 datlí,
- šťávu z 1/2 pomeranče,
- 250 g sušených fíků,
- 3/4 šálku mletého máku
Na korpus budete potřebovat oříšky, kokos, pomerančovou šťávu a datle.
Jako první si připravíme pastu datlí a pomerančové šťávy, kterou vytvoříme tak, že datle a pomerančovou šťávu rozmixujeme spolu v mixéru až kým nevznikne hladká poměrně hustá pasta.
Tuto pastu smícháme s namletými oříšky a kokosem. Těsto je pevné a má podobnou konzistenci jako jako těsto na linecké, takže se nebojte ušpinit si ruce :)
Připravené cesto rovnoměrně rozprostřeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a pořádně utlačíme. Korpus zatím odložíme do mrazáku ztuhnout.
Mezitím se pustíme do přípravy náplně, která se skládá jenom z dvou surovin - fík a mletého máku. Nakrájené fíky napřed rozmixujeme s trochou vody ponorným mixérem do pasty a následně smícháme s mletým mákem.
Asi po hodinke co byl korpus v mrazáku, naň můžeme natřít připravenou náplň a odložíme do lenice alespoň na 5 hodin, aby se chutě krásně spojili.
Před podáváním můžete ještě ozdobit ovocem. Já použila banán a kiwi, ale nejvíc nám chutnala právě ta část kde bylo kiwi, takže doporučuji poměr 2 kiwi a 1 banán.
Koláč je výborný jako snídaně nebo jako překvapení pro hosty, který nejsou moc zvyklý na to, že i z obyčejných oříšku, máku a sušeného ovoce se dá udělat takováto dobrota. Teď už mi nezůstává nic jiné jen vám popřát dobrou chuť a krásný první jarní víkend.
Poznámka: recept jsem čerpala ze stránek www.syrova-strava.cz a doplnila fotkami.
Wow, úžasný. Poslední dobou jsem si raw recepty hrozně zamilovala, protože u nich existuje spousta kombinací a všechny jsou dokonalé. Makový koláč jsem pekla taky, ale né raw. Byl bez mouky :-)
OdpovědětVymazatwww.cookingwithsusa.blogspot.cz
Máš pravdu raw recepty na dezerty mě poslední dobou fakt dostaly :)
Vymazat