pátek 13. února 2015

4. recept týdne - Krémová polévka z hlívy ústričné bez smetany

Po krátké pauze jsem tady opět s receptem týdne ... ne že bych počas tý doby nevařila, ale nějak nebyl čas psát. Proto vás tento týden čekají rovnou dva recepty. Ten první je na rychlou jednoduchou a skvělou polívku, kterou jsem si vymyslela sama. Druhým se zatím nechte překvapit, protože to bude takový Valentýnský dárek :)
 A co budete potřebovat na ten dnešní recept?
  • balení hlívy ústřičné
  • hrašku na zahušťování (cca 40 g)
  • cca 1,2 l vody
  • kuřecí bujón Alnatura (dle chuti)
  • cibule
  • pepř, sůl
  • červená paprika (může být i zauzená)
  • olej
A postup je ještě jednodušší než výčet surovin. Nakrájenou cibuli orestujeme na oleji do zlatova, k cibulce přidáme omytou a nakrájenou hlívu. Mírně posolíme a okořeníme a zasypeme červenou paprikou, společně dusíme asi 10 minut. Následně přidáme vodu, trochu bujónu a rozmíchanou hrašku ve vodě dle návodu na obalu. Necháme dojít k varu a vaříme dalších 30 minut. Polévku rozmixujeme a díky hrašce získá krásnou krémovou konzistenci. Ještě dochutíme podle potřeby a chvíli povaříme. Dobrou chuť :)



Žádné komentáře:

Okomentovat