
A tak jsem se rozhodla, že mu za tu snahu udělám něco dobrého a "jiného", co bych si bez výčitek mohla dát i já. Oba milujeme cheesecake, ale představa sušenek a množství cukru v něm mě tentokrát vůbec nelákala. Začala jsem teda pátrat (čti googlit) a narazila na tento recept na raw cheesecake. Rozhodla jsem se tuhle výzvu přijmout a vytvořit můj první raw zákusek. A už teď vám můžu říct, že určitě ne poslední.
Na tento úžasný dort bez rafinovaného cukru a mouky, plný oříšků a ovoce budete potřebovat:
- šálek vlašských ořechů
- šálek mandlí
- 5-6 ďatlí
- 3 lžičky citronové kůry
- špetka hrubozrnné soli
- cca 250 g malin
- 1 a půl šálku kešu oříšků namočených alespoň 6 hodin
- 6 lžic javorového sirupu
- 1/4 šálku kokosového oleje (v tekutém stavu)
- 1/4 šálku citronové šťávy
První co je potřeba udělat je namočit kešu oříšky do vody alespoň na 6 hodin, ideálně přes noc. Oříšky pak budou hezky měkké a bude se z nich mnohem lépe dělat krém.

Připravenou hmotu na korpus vysypeme do dortové formy vymazané kokosovým olejem a pořádně rozprostřeme a zatlačíme, tak abychom vytvořili souvislý a pevný spodek dortu. Mezitím, co budeme připravovat krém necháme korpus tuhnout v ledničce.
Základem pro vrchní krém jsou namočené kešu oříšky a maliny. Oboje opět postupně rozmixujeme v mixéru a přidáme javorový sirup, kokosový olej, citrónovou šťávu a 2 lžičky citronové kůry. Všechno mixujeme, až vznikne krémovitá hmota, kterou rozetřeme na připravený korpus a opět vrátíme do lednice ztuhnout.

Protože, jsme jenom u pátého receptu týdne a zítra začíná osmý týden (chápete jak ten čas letí?? já ne!), znamená to, že příští týden se můžete těšit na další dva recepty (tři asi vážně nezvládnu) a článek z naší dovolené v italských Dolomitech.
Zatím vám přeji ať rozdáváte a dostáváte lásku po celý rok a nejenom na Valentýna. Hezký zbytek neděle :)
Žádné komentáře:
Okomentovat