středa 11. března 2015

Zajíci v krabici - březen 2015

V posledním článku, jsem tak trochu naznačila, co vlastně jím a nejím. No nebudeme jsi nic nalhávat, jsem momentálně celkem vybíravá co se jídla týče. A tak jsem řešila dilema...miluji jídlo a zkoušení nových věcí a miluji takové ty předplacené krabičky s jídlem, kdy nevíte co vám vlastně přijde, ale ve většině stejně najdu maximálně jednu-dvě věci, které by uspokojili mé požadavky. Takže co s tím?? Po troše pátrání na internetu jsem našla odpověď ... Zajíci v krabici, kteří slibovali krabici plnou zdravých dobrot za 350 Kč. Dlouho jsem neváhala a objednala. Po dlouhém čekání (objednávala jsem těsně po únorovém vydání a musela čekat do 9.3. na nové) my moje krabička dorazila na poštu. Hned po práci jsem ji vyzvedla, donesla domů, rozbalila a teď se s vámi podělím o to co jsem v ní vlastně našla :)
 
Nesmím zapomenout říct, že krabička byla hezky zabalená, nepoškozená a hlavně motiv zajíců na víku je originální a samotnou krabičku určitě ještě na něco využiji. Pojďme už ale k samotnému obsahu. Kromě samotných potravin najdete v krabičce i průvodní dopis, popis jednotlivých surovin a taky několik receptů jak je můžete zpracovat.
Celkem bylo v krabičce 6 jídel nebo surovin a co vás při každé takovéhle krabičce zaujme nejvíc? Jasně že nějaké to mlsaní. V tomhle případě se jedná o Pohankové biohrudky z biopekárny Zemanka a kukuřičné chipsy Amaizin (opět bio). Tyhle kousky mě moc potěšili, protože jsou bez pšeničné mouky a u chipsů jsem tak trochu zůstala v šoku při pohledu na složení. Ano kukuřičné chipsy můžou skutečně být jenom z kukuřičné mouky, vody, soli a oleje...už se těším na sobotní večer, kdy si k nim udělám avokádový dip ...mňam! Čokoládové hrudky si vezmu do práce jako záchranu před chutěmi na čokoládu v nejhorších chvílích...nebo jen tak kousek k odpolední kávě. Za tyto dva produkty teda uděluji pět hvězdiček (z pěti).


 Někde na pomezí mezi mlsáním a "normálním" jídlem se pohybují další dva produkty - Marmeláda se Sevillských pomerančů a Pohankové placky od Rawfood. Marmeládu z pomerančů jsem již jednou měla (i když od jiné značky) a moc mi nechutnala, takže si nejsem úplně jistá jestli tady tu upotřebím. Má totiž zvláštní sladce hořkou chuť, u které jsem se ještě nerozhodla jestli mi vadí nebo chutná :) 

Pohankové placky od společnosti Rawfood bych brala všemi deseti kdyby přišli v krabičce a byly stále plackami. Bohužel a těžko říct jestli to bylo tou dopravou, my místo placek přišly drcené kousky, které budou opět spíš sloužit jako zdravé chroumání k televizi. Nicméně myšlenka dobrá, takže za tyto dva produkty uděluji 3 hvězdičky.

 A nakonec to nejlepší...na poslední dva produkty jsem vážně zvědavá. Tak zaprvé přírodní polévka Hopi - Ó hladové já, která by měla být hotová během chvilky je skvělou alternativou k instantním polévkám. Přece jenom ne vždy je nálada vařit a vymýšlet správně složené jídla. Za druhé, ale rozhodně ne míň důležité, Hato mugi neboli Slzovka což je podle popisu přiloženému v krabici vlastně takový malý zázrak.

"Hato mugi se nepoužíva jako běžná potravina, má totiž velmi silné léčebné účinky. Čistí organizmus od nánosů ze živočišných potravin a tuků, posiluje žaludek a je močopudný..."

U této suroviny jsem vážně vděčná za přiložené recepty, protože jinak bych vůbec netušila co s ní. Za oba tyhle produkty teda uděluji opět pět hvězdiček.


 Úpřimně se již nemůžu dočkat až z Hato mugi něco uvařím a vy se na to zase můžete těšit v receptech týdne, kde by se měl výsledek rozhodně objevit.

Celkově jsem s krabičkou spokojená a jdu objednávat další. A co vy? Máte taky zkušenosti se Zajíci v krabici nebo něčím podobným?? 


2 komentáře:

  1. Ty brdo, to je dobry :-) hned sem si objednala...ale budu cekat do pulky dubna :-( ale aspon se mam na co tesit!!! :-)

    Jinak tu HOPI polevku znam...a dobrutka, ale musis si ji hodne dochutit podle sveho a ze by byla taky nejak extra husta, to se neda rict....jinak kdyby ti zachutnala tak ti ji muzu sehnat u nas v obchudku za myslim max za 20,- :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo to čekání hrozně ubíjející :) Taky už mám objednáno nové vydání! A to že polévka nebude až tak hustá jsem očekávala, když tam není nic co by ji zahustilo, jenom že bych nechala tu čočku rozvařit :) Díky za ponuku, ochutnám a dám vědět :)

    OdpovědětVymazat