Základní suroviny |
- kachní prsíčko s kůží,
- šťávu z poloviny pomeranče,
- 1,5 cm kousek zázvoru,
- 150 g polníčku,
- 2 rajčata,
- chilli,
- sojovou omáčku (cca 1 polévková lžíce),
- lžíce másla,
- pepř
Protože samostatně kupované kachní prsíčka jsou poměrně drahou záležitostí, řeším to tak, že kupuji vždy celou kachnu (mívají na ni dobré akce v třeba v Lidlu) a tu rozporcuji a oddělím si prsíčka, které používám na takovéto minutky. Vyjde to levněji a hlavně se prsíčka dlouhým pečením celé kačeny nevysuší :).Následně udělám v kůži prsíček zářezy asi 5 mm hluboké (dle kůže, tak abych neřezala do masa) a v rozestupech asi 1,5 cm. Kůži prsíček opepřím a jdu připravit omáčku, do které prsíčka ještě na chvíli naložím.
Prsíčka pečeme kůží dolů, aby se vytopil tuk |
Šťávu z pomeranče smíchám se lžící sojové omáčky, nastrouhaným zázvorem a trochou chilli. Promíchám a vložím kachní prsíčka na 5-10 minut. Mezitím si rozpálím pánev. Olej není potřeba, protože kůže prsíček pustí během chvilky dostatek tuku. Prsíčka položím na pánev kůží dolů a cca po minutě stáhnu plamen a peču cca dalších 8 minut (délka je hodně individuální dle velikosti prsíček a toho jak moc je chceme propečené), pak otočím a krátce cca 2 minuty propeču z druhé strany. Výsledkem jsou v mém případě hezky propečené, ale pořád šťavnaté kousky.
Po dopečení prsíček jsem na pánev, kde zůstal výpek z prsíček dala rozpustit máslo a vylila zbytek omáčky. Omáčku jsem pořádně promíchala a nechala zredukovat na cca 1/2 objemu. Mezitím jsem si omyla polníček a nakrájela rajčata na plátky. Tak mi vznikl jednoduchej základ, na který jsem naskládala plátky kachního prsíčka a zalila hotovou omáčkou. A výsledek můžete vidět na posledním obrázku.
Másla a tuku z kůže se v tomhle receptu vůbec nemusíte bát, protože je to množství tuku, které jenom pomůže vašemu tělu absorbovat všechny vitamíny a živiny ze salátu a prsíček. Takže přeji dubrou chuť bez výčitek :)
Vypadá to fakt skvěle!!!!Mňam mňam :-) určitě vyzkouším!!!
OdpovědětVymazatDíky díky :) Byla to fakt mňamka.
OdpovědětVymazat