Tentokrát to budou hned dva odzkoušené recepty na lehké pomazánky, které je možné podávat i jako dipy na zeleninu - já zvolila obě formy a obě měli úspěch :)
Pomazánka ze sušených rajčat
Na tuto pomazánku budete potřebovat:
- balení přírodního sýru cottage
- cca 50 j nakládaných sušených rajčat v oleji
- čerstvou nebo sušenou bazalku
- sůl
- pepř
Doporučuji dát rajčata předem odkapat od oleje, aby nebyl výslední produkt příliš mastný. Rajčata pak rozmixujeme tyčovým mixérem spolu se sýrem cottage a dochutíme bazalkou a solí a pepřem. Výsledná chuť je mírně nakyslá s nádechem bazalky.
Česneková tofu pomazánka
Opět velice jednoduchá záležitost, kdy všechny ingredience jenom rozmixujete tyčovým mixérem a dochutíte. Jsou to:
- cca 100 g mletých ořechů/mandlí
- 200 g česnekového tofu
- bylinný ocet
- česnek
- jarní cibulka
- sojová omáčka
- voda
- pepř
Takže jak už jsem psala najemnou nastrouhané tofu rozmixujeme s ořechy spolu s trochou vody. Přidáme asi lžíci octa a trochu sojové omáčky a česnek podle chuti. Nakonec a opepříme a přidáme na jemno nakrájenou mladou cibulku.
Obě pomazánky můžete podávat klasicky s pečivem a ozdobené kouskem sušeného rajčete nebo cibulkou. Můžete k nim ale jenom nakrájet třeba okurku, bílou řepu a mrkev a používat je jako dip na namáčení. Ať už vyzkoušíte jakoukoliv variantu, napište jak vám chutnalo :)
Žádné komentáře:
Okomentovat